Een gids voor boekbinden
(bron: pinterest: https://i.pinimg.com/originals/3d/00/27/3d0027b1025b33866947ff88db95d763.jpg)
Boekentip!
Oliver Jeffers is een Ierse visueel kunstenaar, ontwerper, illustrator en schrijver. Jeffers is vooral bekend om zijn prentenboeken, vooral Here We Are, zijn meest recente publicatie. Het werk dat hij produceert varieert van figuratieve schilderkunst, collage, installatie en illustratie .
Hij pakt politieke motivaties op een zeer humoristische en originele manier aan: de visuele taal van cartografie gaan gebruiken om commentaar te geven op heikele kwesties is slechts één van de manieren waar hij gebruik van maakt .
Oostende ANDERS
Fort Napoleon
Fort Napoleon is het decor voor honderden jaren geschiedenis. De Fransen wachtten er bang de Engelsen op, Duitse soldaten gebruikten de ondoordringbare vijfhoek als buffer tegen de geallieerden en Oostendse deugnieten deden er hun eerste liefje binnen. Weinig mensen kunnen het verhaal nog vertellen, maar de brede muren van Fort Napoleon, die waren stille getuige van elke lach, traan en kus in het fort.
Ontdek het verhalenparcours langs de geschiedenis van het fort. Langs het parcours hoor je bekende en minder bekende stemmen vertellen wat hier allemaal gebeurde. Bakkers wiens meel gepikt werd zodat soldaten naar de meisjes van plezier konden. De kille ellende van de winters in het fort. Of de geniepige dates van onze eigen Oostendenaars. Voor kinderen is er een aangepaste tocht.
Luisteren, fluisteren, genieten van de rust en verbaasd staan over de indrukwekkende architectuur van het monument.
Fort Napoleon is makkelijk bereikbaar via de gratis veerdienst of het openbaar vervoer. Ook parkeerplaats is voorzien. Nadien kan je altijd terecht in de vele nieuwe winkels en eetplekken van Oosteroever. Geniet er van de prachtige street art van The Crystal Ship of waai even uit op het strand. Maar vergeet vooral niet je eigen verhalen te vertellen aan de muren van het fort. Wie weet fluisteren ze die ooit wel door. (bron: https://www.fort-napoleon.be/nl/over-fort-napoleon)
De koninginnegallerij
Het grandioze project van de Koninklijke Galerijen werd reeds vanaf de jaren 1830 voorbereid door architect Jean-Pierre Cluysenaer. De eigenlijke bouw begon in 1846 en was bijna voltooid bij de officiële opening op 20 juni 1847.
De galerijen combineerden winkels, spektakelzalen, cafés, restaurants en appartementen op de verdiepingen. De modieuze promenade trok van meet af aan een talrijk publiek dat aangelokt werd door de luxewinkels, de elegante cafés en culturele attractiepolen. We vermelden onder andere het La Chronique (boven banketbakkerij Meert in de Koningsgalerij). (bron: https://www.visit.brussels/nl/bezoekers/venue-details.Koninklijke-Sint-Hubertusgalerijen.246324)